Tips

Tijdens de werkdag ontstaan er constant lastige vlekken op uw kleding. Denk hierbij aan inkt op uw overhemd, of chocoladevlekken na de lunch.

Wij hebben de meest voorkomende en moeilijk verwijderbare vlekken voor u op een rijtje gezet, met daarbij de oplossing voor het verwijderen er van.

Bloed

Flink deppen met koud water. Dit herhalen zo lang dit nodig is. Absoluut geen warm water gebruiken, want dan zet de vlek zich vast. Blijven er toch nog sporen achter, dan naspoelen met huishoudazijn.

Inkt/balpen

Eerst flink deppen met een natte doek. Daarna de vlek behandelen met Propanol. Dan de vlek goed inwrijven met ossengal zeep en vervolgens goed uitspoelen.

Gras

Goed deppen met een sopje van lauw water en afwasmiddel. Daarna direct wassen.

Kauwgom

Leg het stuk textiel een nacht in de vriezer. De volgende dag kan de kauwgom er af gekrabt worden. Voor tapijt kunnen ijsblokjes gebruikt worden. Pindakaas werkt ook prima. Goed insmeren en daarna wassen.

Modder

De modder eerst laten opdrogen en vervolgens afborstelen. Het restant behandelen in lauw water waar azijn aan is toegevoegd.

Rode wijn

De vlek zo veel mogelijk opnemen met keukenpapier of iets absorberende. Daarna deppen met azijn. Op tafelkleden kan ook zout over de vlek worden gestrooid, goed in laten trekken en daarna meteen wassen. Doe dit niet met tapijt!! In tapijt blijven resten zout achter. Zout neemt vocht op, waardoor er weer een vochtplek kan ontstaan.

Chocolade

Vlek goed inwrijven met ossengal zeep en goed naspoelen.

Waterkringen

Waterkringen in hout zijn te verwijderen met 1 theelepel zonnebloem olie gemengd met een paar druppels azijn. Dit mengsel krachtig inwrijven met een licht vochtige doek. Kringen op lederen schoen zijn te behandelen met ricinusolie.

Vlekken op leer en plastic

Sommige vlekken op leer en plastic zijn simpel weg te gummen met een gummetje. Deze tips worden u vrijblijvend aangeboden. Aan deze tips kunnen geen rechten worden ontleent.